Previous Page  100 / 144 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 100 / 144 Next Page
Page Background

100

BOSSCHE ZAKEN

Verwacht bij Kijk op Keukens geen immense keukenshowroom, boordevol opstellingen die de klant

alleen maar méér in verwarring brengen. Wim Bambacht heeft aan de Rietveldenweg de beschikking

over een compacte zaak, waarin zes verschillende keukens staan opgesteld. Dat zijn sprekende

keukens, met goede materialen en volop variatie in bijvoorbeeld maatvoering, kastruimte en

werkhoogte. Dat is genoeg, weetWim uit ervaring. “Er is toch altijd sprake van maatwerk. De vraag

van de klant staat centraal. Daar ga ik mee verder.”

DANKÜCHEN

Kijk op Keukens werkt met het Oostenrijkse familiebedrijf DanKüchen als voornaamste

keukenleverancier. Dat merk, actief in het midden tot hogere segment, was nog niet op

de Nederlandse keukenmarkt vertegenwoordigd. Wim werd met al zijn ervaring één van

de verkooppunten in Nederland. “Er is ruime voor winkels als de mijne, naast al dat grote

keukengeweld”, durft hij na zijn eerste jaar als zelfstandig ondernemer wel te stellen. Kijk op Keukens

steunt dan ook simpelweg op drie pijlers: advies, ontwerp en realisatie. “Ik begin altijd met de vraag

wat de klant nodig heeft. Ik leg mijn focus ook niet alleen op de keuken maar op de hele omgeving

waarin die komt te staan. Daarom vraag ik bijvoorbeeld foto’s van het interieur en ga ik liefst bij de

klant thuis kijken. Een keuken van Kijk op Keukens is ook geen opeenstapeling van keukenkasten. Die

heeft altijd een mooie aansluiting op het woongedeelte.”

GEEN STANDAARD

Een keuken is een optelsom van meubelen, bladen, apparatuur en een uitgekiend, passend ontwerp.

En die combinatie is voor iedereen verschillend. “Er is geen standaard”, beseftWim terdege. Hij maakt

het liefst meerdere ontwerpen voor zijn klanten, zodat die iets te kiezen hebben. “Ik laat bijvoorbeeld

graag zien wat het effect van een kookeiland is, ten opzichte van een keuken met een hoekopstelling.

Ik maak ook graag een tekening van de hele begane grond, zodat de klant weet hoe die de keuken

straks vanuit zijn zithoek ziet. Ik wil het ultieme aanbod maken. Dat begint met de vraag wat de klant

nodig heeft, ook welke apparatuur die gebruikt. Ik probeer niet allerlei apparaten te slijten, die amper

gebruikt gaan worden. Sterker nog: voor het uitzoeken van de apparatuur verwijs ik graag naar de

showrooms van de leveranciers: AEP (Atag – Etna – Pelgrim) en Neff. Daar krijgt men het complete

beeld.”

EÉN AANSPREEKPUNT

Kijk op Keukens beseft dat het ontwerpen en realiseren van een nieuwe keuken heel nauw luistert. “Ik

ben een echte puzzelaar”, zegtWim Bambacht van zichzelf. “Ik wil geen keuken vol met passtukken.”

Voor het installeren van de keukens en alle verdere noodzakelijke bouwkundige aanpassingen

wordt samengewerkt met één vast installatiebedrijfje. Daardoor is de klant altijd verzekerd van één

aanspreekpunt. Wie de keukentrends op de voet volgt (“Licht, lak, greeploos en met betonachtige

werkbladen”, aldusWim) slaagt bij Kijk op Keukens gegarandeerd. Maar ook de liefhebbers van andere

varianten worden er op hun wenken bediend. Daarvoor is een uitgebreide presentatie van deuren

deurfronten, werkbladen en grepen voorhanden. “Kijken, combineren en de materialen kunnen

voelen is heel belangrijk om tot een weloverwogen keuze te komen”, steltWim.

Wim Bambacht geniet van het ontwerpen van elke keuken.

Hij weet dat de perfecte keuken zowel voor de

klant, de installateur als voor hemzelf

een bijzondere ervaring betekent.

“Elke keuken die goed is ontworpen

en gerealiseerd, levert weer een nieuwe

ambassadeur op.”