100
BOSSCHE ZAKEN
Verwacht bij Kijk op Keukens geen immense keukenshowroom, boordevol opstellingen die de klant
alleen maar méér in verwarring brengen. Wim Bambacht heeft aan de Rietveldenweg de beschikking
over een compacte zaak, waarin zes verschillende keukens staan opgesteld. Dat zijn sprekende
keukens, met goede materialen en volop variatie in bijvoorbeeld maatvoering, kastruimte en
werkhoogte. Dat is genoeg, weetWim uit ervaring. “Er is toch altijd sprake van maatwerk. De vraag
van de klant staat centraal. Daar ga ik mee verder.”
DANKÜCHEN
Kijk op Keukens werkt met het Oostenrijkse familiebedrijf DanKüchen als voornaamste
keukenleverancier. Dat merk, actief in het midden tot hogere segment, was nog niet op
de Nederlandse keukenmarkt vertegenwoordigd. Wim werd met al zijn ervaring één van
de verkooppunten in Nederland. “Er is ruime voor winkels als de mijne, naast al dat grote
keukengeweld”, durft hij na zijn eerste jaar als zelfstandig ondernemer wel te stellen. Kijk op Keukens
steunt dan ook simpelweg op drie pijlers: advies, ontwerp en realisatie. “Ik begin altijd met de vraag
wat de klant nodig heeft. Ik leg mijn focus ook niet alleen op de keuken maar op de hele omgeving
waarin die komt te staan. Daarom vraag ik bijvoorbeeld foto’s van het interieur en ga ik liefst bij de
klant thuis kijken. Een keuken van Kijk op Keukens is ook geen opeenstapeling van keukenkasten. Die
heeft altijd een mooie aansluiting op het woongedeelte.”
GEEN STANDAARD
Een keuken is een optelsom van meubelen, bladen, apparatuur en een uitgekiend, passend ontwerp.
En die combinatie is voor iedereen verschillend. “Er is geen standaard”, beseftWim terdege. Hij maakt
het liefst meerdere ontwerpen voor zijn klanten, zodat die iets te kiezen hebben. “Ik laat bijvoorbeeld
graag zien wat het effect van een kookeiland is, ten opzichte van een keuken met een hoekopstelling.
Ik maak ook graag een tekening van de hele begane grond, zodat de klant weet hoe die de keuken
straks vanuit zijn zithoek ziet. Ik wil het ultieme aanbod maken. Dat begint met de vraag wat de klant
nodig heeft, ook welke apparatuur die gebruikt. Ik probeer niet allerlei apparaten te slijten, die amper
gebruikt gaan worden. Sterker nog: voor het uitzoeken van de apparatuur verwijs ik graag naar de
showrooms van de leveranciers: AEP (Atag – Etna – Pelgrim) en Neff. Daar krijgt men het complete
beeld.”
EÉN AANSPREEKPUNT
Kijk op Keukens beseft dat het ontwerpen en realiseren van een nieuwe keuken heel nauw luistert. “Ik
ben een echte puzzelaar”, zegtWim Bambacht van zichzelf. “Ik wil geen keuken vol met passtukken.”
Voor het installeren van de keukens en alle verdere noodzakelijke bouwkundige aanpassingen
wordt samengewerkt met één vast installatiebedrijfje. Daardoor is de klant altijd verzekerd van één
aanspreekpunt. Wie de keukentrends op de voet volgt (“Licht, lak, greeploos en met betonachtige
werkbladen”, aldusWim) slaagt bij Kijk op Keukens gegarandeerd. Maar ook de liefhebbers van andere
varianten worden er op hun wenken bediend. Daarvoor is een uitgebreide presentatie van deuren
deurfronten, werkbladen en grepen voorhanden. “Kijken, combineren en de materialen kunnen
voelen is heel belangrijk om tot een weloverwogen keuze te komen”, steltWim.
Wim Bambacht geniet van het ontwerpen van elke keuken.
Hij weet dat de perfecte keuken zowel voor de
klant, de installateur als voor hemzelf
een bijzondere ervaring betekent.
“Elke keuken die goed is ontworpen
en gerealiseerd, levert weer een nieuwe
ambassadeur op.”