BOSSCHE ZAKEN
35
SENSE RESTAURANT
|
Verwersstraat 58
|
5211 HX ’S-HERTOGENBOSCH
(073) 614 42 08
|
www.restaurantsense.nlSense Restaurant is in acht jaar tijd een niet
meer weg te denken begrip in Den Bosch en
wijde omgeving geworden. Dat is de verdienste
van Bosschenaar Dennis Middeldorp, die
vanuit zijn bescheiden keuken culinair genieten
op hoog niveau tot in de perfectie heeft
doorgevoerd. Niet voor niets voert Sense sinds
2011 een Michelinster. Middeldorp kookt avond
aan avond de sterren van de hemel, zónder
voorspelbaar te worden. “Eten moet spannend
zijn. Er moet wat gebeuren met je”, zo redeneert
hij. “Zowel visueel als qua geur en smaak.”
VERHUIZING
De hoge kwaliteit op het bord was na al die
jaren wel toe aan een upgrade qua locatie. Die
krijgt Sense met de op handen zijnde verhuizing
naar het Jeroen Boschplein. Daar wordt een
prachtig monumentaal pand betrokken, naast
het Jheronimus Bosch Art Center. Dat pand
herbergt een hooggewaardeerde hotelfunctie,
met fraaie suites en hotelkamers. Deze draaien
sinds 1 september onder de vlag van Sense.
Daardoor weet de bezoeker, die het voormalige
Stadshotel met een 9+ beoordeelt, zich
verzekerd van behoud van kwaliteit. De komst
van het sterrenrestaurant maakt bovendien
aantrekkelijke arrangementen mogelijk,
zowel particulier als zakelijk. Denk aan
een avond culinair genieten, gevolgd
door een stijlvolle overnachting én
een overheerlijk ontbijt.
NIEUWE AMBIANCE
Brasserie JB sluit eind oktober de deuren.
Daarna wordt de complete benedenverdieping
grondig onder handen genomen en gerestyled
tot Sense nieuwe stijl. Daarbij wordt een
ambiance gecreëerd, die helemaal in lijn is
met de culinaire ervaring. Er komt op alle
fronten méér ruimte om te genieten. Zo
krijgen Dennis en zijn brigade een op maat
gemaakte, hypermoderne keuken. Deze biedt
alle gelegenheid om comfortabel te werken én
nieuwe technieken uit te proberen. Middeldorp
kijkt er al naar uit: “In die nieuwe keuken kunnen
we weer dóór gaan ontwikkelen.” Ook het aantal
plaatsen in het restaurant kan omhoog, van
35 nu tot ruim 50. Het aantal vierkante meters
wat benut wordt voor het restaurant en de
aanvullende faciliteiten is dan ook liefst drie keer
zo groot als nu.
FACILITEITEN
Bij die faciliteiten valt onder meer
te denken aan Private Dining (ook
zakelijk bijzonder interessant), een
Wine & Cocktailbar, Aperitief & Digestief
Lounge én een exclusief terras, waar van
de ondergaande zon kan worden genoten.
Bijzonder wordt ook de Chef’s Kitchen,
een aparte ruimte met een eigen sfeer,
waar de gast letterlijk en figuurlijk een
kijkje achter de schermen krijgt.
Om dat alles te kunnen realiseren gaat
Sense het hospitality team de komende tijd
verder gestalte geven. Zeker is dat Sense dan
voortaan elke vrijdag, zaterdag én zondag
geopend is. Tot medio december draait het
restaurant aan de Verwersstraat op
de vertrouwde voet verder.