Previous Page  35 / 144 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 35 / 144 Next Page
Page Background

BOSSCHE ZAKEN

35

SENSE RESTAURANT

|

Verwersstraat 58

|

5211 HX ’S-HERTOGENBOSCH

(073) 614 42 08

|

www.restaurantsense.nl

Sense Restaurant is in acht jaar tijd een niet

meer weg te denken begrip in Den Bosch en

wijde omgeving geworden. Dat is de verdienste

van Bosschenaar Dennis Middeldorp, die

vanuit zijn bescheiden keuken culinair genieten

op hoog niveau tot in de perfectie heeft

doorgevoerd. Niet voor niets voert Sense sinds

2011 een Michelinster. Middeldorp kookt avond

aan avond de sterren van de hemel, zónder

voorspelbaar te worden. “Eten moet spannend

zijn. Er moet wat gebeuren met je”, zo redeneert

hij. “Zowel visueel als qua geur en smaak.”

VERHUIZING

De hoge kwaliteit op het bord was na al die

jaren wel toe aan een upgrade qua locatie. Die

krijgt Sense met de op handen zijnde verhuizing

naar het Jeroen Boschplein. Daar wordt een

prachtig monumentaal pand betrokken, naast

het Jheronimus Bosch Art Center. Dat pand

herbergt een hooggewaardeerde hotelfunctie,

met fraaie suites en hotelkamers. Deze draaien

sinds 1 september onder de vlag van Sense.

Daardoor weet de bezoeker, die het voormalige

Stadshotel met een 9+ beoordeelt, zich

verzekerd van behoud van kwaliteit. De komst

van het sterrenrestaurant maakt bovendien

aantrekkelijke arrangementen mogelijk,

zowel particulier als zakelijk. Denk aan

een avond culinair genieten, gevolgd

door een stijlvolle overnachting én

een overheerlijk ontbijt.

NIEUWE AMBIANCE

Brasserie JB sluit eind oktober de deuren.

Daarna wordt de complete benedenverdieping

grondig onder handen genomen en gerestyled

tot Sense nieuwe stijl. Daarbij wordt een

ambiance gecreëerd, die helemaal in lijn is

met de culinaire ervaring. Er komt op alle

fronten méér ruimte om te genieten. Zo

krijgen Dennis en zijn brigade een op maat

gemaakte, hypermoderne keuken. Deze biedt

alle gelegenheid om comfortabel te werken én

nieuwe technieken uit te proberen. Middeldorp

kijkt er al naar uit: “In die nieuwe keuken kunnen

we weer dóór gaan ontwikkelen.” Ook het aantal

plaatsen in het restaurant kan omhoog, van

35 nu tot ruim 50. Het aantal vierkante meters

wat benut wordt voor het restaurant en de

aanvullende faciliteiten is dan ook liefst drie keer

zo groot als nu.

FACILITEITEN

Bij die faciliteiten valt onder meer

te denken aan Private Dining (ook

zakelijk bijzonder interessant), een

Wine & Cocktailbar, Aperitief & Digestief

Lounge én een exclusief terras, waar van

de ondergaande zon kan worden genoten.

Bijzonder wordt ook de Chef’s Kitchen,

een aparte ruimte met een eigen sfeer,

waar de gast letterlijk en figuurlijk een

kijkje achter de schermen krijgt.

Om dat alles te kunnen realiseren gaat

Sense het hospitality team de komende tijd

verder gestalte geven. Zeker is dat Sense dan

voortaan elke vrijdag, zaterdag én zondag

geopend is. Tot medio december draait het

restaurant aan de Verwersstraat op

de vertrouwde voet verder.